O NAMA

 

 

Preduzeće „Boja“ doo Sombor osnovano je daleke 1953. godine. 

 

Tokom proteklih 70 godina, od malog zanatskog udruženja koje je pružalo usluge u oblasti firmopisačkih, brodofarbarskih radova, restauracije i antikorozivne zaštite, stalnim praćenjem potreba tržišta, ulagala je u tehničko-tehnološki i kadrovski razvoj, i postala preduzeće koje se bavi proizvodnjom vertikalne saobraćajne signalizacije, registarskih tablica, izvođenjem radova na obeležavanju oznaka na putu, proizvodnja, isporukom i ugradnjom saobraćajne opreme za obeležavanje i zaštitu zona radova na putu i isporukom i ugradnjom zaštitne ograde. 

Misijom poslovanja, Društvo je upućeno da svojim dugogodišnjim kupcima: državnim organima i organizacijama, lokalnim samoup- ravama, komunalnim i javnim preduzećima i drugim privrednim subjektima isporučuje saobraćajnu signalizaciju i opremu visokog kvaliteta, na nivou renomiranih svetskih proizvođača, u cilju pružanja visokog nivoa sigurnosti svakog učesnika u saobraćaju. 

Preduzeće trenutno zapošljava 165 radnika koji su usko profil- isani i obučeni za radove koje obavljamo. Kontinuirano praćenje regulative i standarda iz oblasti rada, obuka za rad na savremen- im mašinama, redovna provera znanja iz bezbednosti i zaštite na radu, zaštita životne sredine samo su neke od oblasti sa kojim svi zaposleni moraju biti upoznati i za koje moraju biti permanentno edukovani putem sprovođenja internih testova i ispitivanja. Krajnji cilj je da svaki zaposleni bude obučen za bezbedan i siguran rad. 

Već pune dve decenije od okončanja procesa privatizacije preduzeća „Boja“ Sombor d.o.o. je sinonim za kvalitet i vrhunske standarde proizvodnje i usluga iz svoje delatnosti. Liderska pozicija je „osvojena“ dobrom strategijom i vizijom kroz uvođenje novih tehnologija. Kroz ostvarenje cilja definiše se dalja misija: usaglašenost sistema poslovanja sa zahtevima kvaliteta defin- isanim najvišim svetskim normama. Preduzeće svoje napore usklađuje i ujedinjuje unutar dokumentovanog sistema menadžmenta sa svim potrebnim sertifikatima i atestima. 

 

 

 

 

Paleta proizvoda koju isporučujemo iz naših pogona je širokog asortimana, namenjena izgradnji i održavanju puteva i ulica. Saobraćajni znakovi, saobraćajni stubovi, table za vođenje saobraćaja, nestandardni saobraćajni znakovi, zaštitna ograda, oprema za obeležavanje zone radova se dnevno isporučuje iz naših pogona širom Republike Srbije. Skoro je nemoguće pronaći deonice državnih puteva koje nemaju saobraćajnu opremu isporučenu iz naših pogona. Naši proizvodi se mogu naći i na svetskim tržištima: Italija, Nemačka, Maroko, Slovenija, BiH, Crna Gora, Holandija, Gruzija, Makedonija, Švajcarska. 

Kontinuiranom i dobro planiranom nabavkom savremene opreme i visokokvalitetnih materijala, uz svakodnevno usavrša- vanje i edukaciju zaposlenih, stvorena je stabilna tehnološka baza naše kompanije. 

Ta osnova je uslov za uspeh u oblasti sa jakom konkurencijom i visokim standardima kvaliteta i bezbednosti. 

Posebno smo ponosni na činjenicu da smo jedino preduzeće u Republici Srbiji koje se bavi proizvodnjom saobraćajne signalizaci- je i koje poseduje žig „Čuvarkuća“. Želja nam je da u budućem periodu većina naših proizvoda bude obeležena ovim žigom. Konstantno promovišući ovu oznaku, pokušavamo da kupcima ukažemo na važnost kupovine ovakvih proizvoda jer se na taj način razvija i tržište naše zemlje i čuvaju radna mesta zaposlenih u domaćim preduzećima. 

Žigom „Čuvarkuća“ sa ponosom obeležavamo naše proizvode. Kao jedino preduzeće u Republici Srbiji koje se bavi ovom vrstom proizvodnje, a koje poseduje ovaj predivni žig, imamo obavezu da nastavimo da razvijamo još proizvoda koji će moći da budu obeleženi i sertifikovani na ovaj način. Iako je naša želja da svi naši proizvodi imaju ovu oznaku, zbog složenosti proizvoda i procesa proizvodnje nažalost neće moći svi proizvodi da ga ponesu. Konstantno promovišući ovu oznaku pokušavamo da cenjenim kupcima ukažemo na važnost kupovine ovakvih proizvoda jer se na taj način razvija i tržište Republike Srbije i čuvaju radna mesta zaposlenih u domaćim preduzećima. Nažalost, pravna regulativa ne uvodi niti prepoznaje benefite koja bi preduzeća koja nabavljaju ovakve proizvode imala. Trenutno žig „Čuvarkuća“ nosi 17 naših proizvoda. Želja nam je da u budućem periodu većina naših proizvoda nosi ovaj žig za šta će nam trebati određene izmene u procesima proizvodnje koje su u toku.

BOJA D.O.O.

Preduzeće „Boja“ d.o.o. Sombor se bavi proizvodnjom vertikalne saobraćajne signalizacije, registarskih tablica, izvođenjem radova na obeležavanju oznaka na kolovozu, proizvodnjom, isporukom i ugradnjom saobraćajne opreme za obeležavanje i zaštitu zona radova na putu i isporukom i ugradnjom zaštitne ograde za puteve.

Copyright 2022 © BOJA Sombor. All rights reserved