Pozovite nas +381 25 412 977
Radno vreme 8.00-16.00
Arsenija Čarnojevića 16 25000 Sombor

O nama

„Boja“ d.o.o. Sombor je osnovana 1953 godine. Na početku svog rada preduzeće se bavilo molersko-farbarskim poslovima i vrlo brzo postalo prepoznatljivo po izuzetnom kvalitetu i stručnosti zaposlenih. Od Slovenije do Makedonije, u tadašnjoj SFRJ, naši radnici su marljivo radili i dokazali da ne postoje izazovi koje nisu spremni prihvatiti i pobediti.

Već 1954. godine, kao prvo preduzeće u SFRJ, počinjemo a proizvodnjom registarskih tablica za vozila. U početku kao manuelna proizvodnja vrlo brzo je postala važan segment poslovanja preduzeća i, kasnije se pokazalo, zamajac razvoja preduzeća.

Krajem 50-ih godina prošlog veka počinjemo proizvodnju saobraćajnih znakova. Vrlo brzo naši znakovi su se našli na ulicama svih velikih gradova u tadašnjoj SFRJ. Počinju da pristižu i prve mašine za proizvodnju saobraćajnih znakova koje su kvalitet podigle na znatno viši nivo.

Početkom 60-ih godina kupili smo i prvu mašinu za obeležavanje puteva. Kao pioniri u tom poslu vrlo brzo se ukazala potreba za nabavkom još mašina koje su obeležavale puteve na hrvatskom primorju, u Slavoniji, širom Bosne i Hercegovine, Crne Gore i naravno Srbije.

Sedamdesetih godina prošlog veka, kao prva zemlja u Evropi i prva kompanija, počinjemo sa korišćenjem reflektujućih folija na registarskim tablicama. Potom se folija našla i na saobraćajnim znakovima.

„Boja“ d.o.o. je privatizovana 2003 godine. Sa novim menadžmentom stigle su i nove ideje ali uvek isti cilj – biti lider u delatnosti kojim se preduzeće bavi. U skladu sa tim 2007. godine krećemo sa nabavkom nove opreme za proizvodnju kako registarskih tablica tako i saobraćajnih znakova ali i sa osavremenjivanjem mašina za obeležavanje puteva. Prva mašina za automatsku proizvodnju znakova u Srbiji, prva mašina za nanošenje debeloslojnih oznaka na kolovozu, prvo preduzeće na prostorima Balkana koje je dobilo CE sertifikat za saobraćajne znakove i mogućnost izvoza u EU … Mnogo želje i napora da budemo uvek prvi u isporučenom kvalitetu i pruženim uslugama našim cenjenim kupcima i poslovnim partnerima.

Delatnosti našeg preduzeća su proizvodnja registarskih tablica, proizvodnja saobraćajnih znakova, obeležavanje oznaka na kolovozu kao i proizvodnja i prodaja opreme za puteve i obezbeđenje gradilišta.

Danas se možemo pohvaliti činjenicom da smo bili izvođači radova na svim značajnijim projektima u Srbiji počev od mosta na Adi u Beogradu, Pupinovog mosta, Koridora 10 i 11 ali i u okruženju: autoput Gradiška-Banja luka u BiH, autoputevi u Sloveniji, državni putevi u Crnoj Gori itd. Naše registarske tablice su se našle na vozilima u EU, afričkim zemljama i južnoj Americi.

Praćenje najnovijih trendova u delu politike kvaliteta i poslovanja, insistiranje na standardima kvaliteta i potpunoj implementaciji ugovora obezbedile su nam poverenje naših poslovnih partnera kako u zemlji tako i u inostranstvu.